Wie ben ik?

Wie ben ik!

“music was my first love and it will be my last”

Deze prachtige zin in het door John Miles geschreven nummer in de jaren 70” zegt alles over wie ik ben. Al jong ben ik in aanraking gekomen met muziek. Mijn ouders waren zeer muzikaal en voor ons was muziek maken een taal die we spraken om het leven vorm te geven op allerlei momenten die zich aandienden. Vandaar dat ik al op vroege leeftijd muziek als primair communicatiemiddel heb leren te gebruiken. Zingen was een dagelijkse bezigheid zowel begeleid door mijn vader op de gitaar als a capella. Toen ik 7 jaar was ging ik op pianoles en vanaf dat moment kreeg ik letterlijk muzikale “vleugels” en ging ik zowel Klassiek als Jazz-Pop- en Braziliaanse muziek onderzoeken en spelen, en zo heb ik de muziek volledig in mijn leven geïntegreerd.

Zang coaching

Ik combineerde de optredens met het geven van zangles en ging me steeds meer verdiepen in “de mens” als geheel en het effect van zingen op zowel psychisch als lichamelijk niveau. Ik heb ontdekt dat wat voor mij zo vanzelfsprekend was, “zingen”, voor veel mensen in de loop van hun leven door allerlei gebeurtenissen geen plek meer was. Als kind of op latere leeftijd heeft iemand b.v. gehoord dat hij/zij vals zingt en daarom niet mee mocht doen omdat hij/zij volgens de omgeving niet kon zingen. Of er is iets anders gebeurd waardoor er blokkades zijn ontstaan om niet meer “vanzelf-sprekend” of “vanzelf-zingend” door het leven te gaan. Inmiddels zijn dit soort “beren” op de weg voor mij een uitdaging geworden om mensen te helpen via verschillende technieken en inzichten weer met plezier en zelfvertrouwen bij hun oorspronkelijke Stem te laten komen. Of het nu gaat om een speech die iemand moet houden of gewoon lekker zingen of meezingen zonder onzekerheid en schaamte, gevoed door negatieve triggers uit het verleden.

Mijn passie

Het is mijn passie geworden om mensen weer te laten genieten van muziek maken en met name het gebruiken van hun stem. Ik laat mensen ervaren dat door een andere kijk op zichzelf, opnieuw gebruik van de stem en andere inzichten, zingen weer een bezigheid gaat zijn waar je gelukkig van word en waar je allerlei emoties en gevoelens in kwijt kunt. Door vertrouwen en liefdevolle aandacht komen we dan samen bij jouw kern en word zingen weer een mooie manier om uiting te geven aan jezelf, en connectie te maken met de buitenwereld.  

Daarom is mijn motto:

ZING JE VRIJ!

Optredens

 Na mijn opleiding aan het Conservatorium Zang lichte muziek heb ik, altijd mijzelf begeleidend op de piano, jarenlang opgetreden met mijn eigen orkest en ook solo. Van hotels tot grote feesten tot concertzalen, heb ik hierdoor veel ervaring opgedaan zowel op muzikaal als op andere intermenselijk gebied.

Tot op heden treed ik nog steeds op, zowel solo als in ensemble! Interesse in een prachtig verzorgd optreden? Neem dan vrijblijvend contact op.

Contact image

Brigitte

Zangcoach

Benieuwd hoe ik jou kan ondersteunen? Neem vrijblijvend contact op
by Best4u Media